ZF Transilvania

Investiţie de 16 mil. euro pentru reabilitarea şi modernizarea centrului socio-cultural din Călăraşi

Investiţie de 16 mil. euro pentru reabilitarea şi...

Autor: Laurentiu Cotu

07.09.2022, 17:11 64

Centrul socio-cultural (fostul palat administrativ) din Călăraşi, administrat de Consiliul Judeţean Călăraşi, a accesat o finanţare de peste 77 mil. lei (aproximativ 16 mil. euro) pentru lucrări de reabilitare şi modernizare. Din valoarea totală a investiţiei de 77,1 mil. lei, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei va asigura aproximativ 71,2 mil. lei, iar diferenţa va fi alocată de Consiliul Judeţean Călăraşi, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Investiţia presupune lucrări de consolidare locală a elementelor de structură, lucrări de intervenţie pentru reabilitarea architecturală a anvelopei clădirii şi lucrări de intervenţii şi de reorganizare funcţională. Imobilul, construit în anul 1898, este un ansamblu monument istoric de importanţă naţională cuprins în lista monumentelor istorice.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO