ZF Transilvania

Investiţie de 164 mil. lei pentru construcţia unui pod peste Someş în municipiul Satu Mare

Investiţie de 164 mil. lei pentru construcţia unui pod...

Autor: Laurentiu Cotu

01.09.2022, 17:46 536

Primăria Satu Mare derulează un proiect de investiţii de 164 mil. lei (aproximativ 33 mil. euro), susţinut din fonduri de la Ministerul Dezvoltării, pentru construirea celui de-al treilea pod din municipiu peste râul Someş. Este cel mai mare proiect de infrastructureă al municipiului Satu Mare din ultimii 30 de ani. Viitorul pod va avea o lungime de 640 de metri, fiind o construcţie unică în nord-vestul României, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Satu Mare.

’’Lucrările sunt vizibile la pilonii de susţinere, dar s-au efectuat lucrări şi la infrastructura drumurilor de acces. După finalizare, podul va avea patru benzi de circulaţie, trotuare şi pistă pentru biciclişti. Este o investiţie deosebit de importantă pentru municipiul Satu-Mare, finanţată de Ministerul Dezvoltării cu 164 de milioane de lei’’, a declarat Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, aflat într-o vizită de lucru la Satu Mare.

Investiţia prevede amenajarea a patru benzi de circulaţie, cu câte două benzi pe sens, două trotuare prevăzute cu parapet pietonal şi o pistă pentru biciclişti. Pentru accesul de pe diguri pe trotuarele podului se prevăd patru scări, câte două scări pe fiecare dig, iar pentru siguranţa circulaţiei pietonale se vor amplasa parapeţi metalici de protecţie pe rampe, viaducte şi pod, precum şi pe scările de acces de pe diguri. Executantul lucrărilor este compania austriacă Stabag, valoarea contractului fiind de 141,6 mil. lei, fără TVA.

 


 

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO