ZF Transilvania

Investiţie de 2,4 mil. lei pentru reabilitarea teatrului din Braşov

Investiţie de 2,4 mil. lei pentru reabilitarea teatrului...

Autor: Laurentiu Cotu

30.07.2013, 18:09 130

Primăria Braşov derulează o investiţie în valoare de aproape 2,4 mil. lei (540.000 de euro) pentru reabilitarea clădirii teatrului ’’Sică Alexandrescu’’ din oraş. Investiţia presupune lucrări de reparaţii şi zugrăveli, recondiţionarea mobilierului de la garderobă, reparaţii la instalaţia electrică şi scenă, înlocuirea scaunelor. La aceste lucrări se adaugă refacerea acusticii sălii mari a teatrului, lucrări pentru repararea şi înlocuirea sistemului de ridicare al scenei, înlocuirea cortinei de fier, precum şi repararea bazinelor pentru hidranţi.

Lucrările de reabilitare ale teatrului din Braşov au fost demarate încă din anul 2008, când au fost înlocuite centrala termică, sistemele de încălzire şi ventilaţie, iar în anul 2010 s-au executat lucrări de reparaţii la acoperiş, la hidroizolaţia terasei şi la faţada posterioară.

În anul 2011 a fost refăcută în totalitate instalaţia electrică în corpul administrativ şi s-au montat aparatele electrice, au fost înlocuite ferestrele şi tâmplăria uşilor, pardosela, mocheta, parchetul şi duşumeaua de scândură. Anul trecut  au fost continuate lucrările de reabilitare la cabinele actorilor, cabinele pentru machiaj, la ateliere, la grupurile sanitare, holuri şi casa scării, faţadele clădirii şi s-a realizat zugrăvirea balconului. Valoarea totală estimată a lucrărilor de reabilitare realizate până în prezent la teatrul din Braşov se ridică la peste 10 mil. lei (aproximativ 2,3 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO