ZF Transilvania

Investiţie de 295 mil. lei pentru construirea unui centru de arşi în cadrul spitalului clinic de urgenţă din Târgu Mureş

Investiţie de 295 mil. lei pentru construirea unui...

Autor: Laurentiu Cotu

06.03.2023, 17:59 354

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a demarat un proiect de investiţii de peste 295 mil. lei (aproximativ 60 mil. euro) pentru construirea unui centru de arşi şi reorganizarea fluxurilor medicale ale spitalului. Un prim pas în acest sens a fost lansarea de către Ministerul Sănătăţii a procedurii de licitaţie publică pentru achiziţia de lucrări civile de construcţii pentru realizarea proiectului, potrivit unui comunicat de presă al Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Clădirea centrului de arşi va avea un regim de înălţime de cinci etaje şi va include centrul de mari arşi cu 15 paturi, blocul operator cu 25 de săli de operaţie, secţia clinică anestezie şi terapie intensivă (ATI) cu 44 de paturi, spaţii conexe (sterilizare, unitate de transfuzii sanguine, morgă, centru de formare, spaţii tehnice, spaţii administrative şi logistice), relocare Heliport. Pe lângă edificarea noii clădiri, investiţia mai prevede realizarea unei pasarele de legătură cu clădirile spitalului şi reorganizarea circuitelor medicale ale secţiilor existente.

Finanţarea investiţiei se va realiza din acordul de împrumut dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare destinat proiectului privind reforma sectorului sanitary -  îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei sistemului sanitar.

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO