ZF Transilvania

Investiţie de 34 mil. euro pentru realizarea unui nou drum de legătură între municipiul Oradea şi comuna Sânmartin

Investiţie de 34 mil. euro pentru realizarea unui nou...

Autor: Laurentiu Cotu

16.12.2021, 19:00 244

Consiliul Judeţean Bihor a publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) anunţul privind licitaţia pentru proiectarea şi execuţia ’’Drumului de legatură între municipiul Oradea şi comuna Sânmartin’’, valoarea estimată a proiectului fiind de până la 170 mil. lei (34 mil. euro), conform unui comunicat de presă al CJ Bihor. Termenul de depunere a ofertelor este 17 februarie 2022, finanţarea proiectului fiind asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.

Centura va ocoli localitatea Sânmartin şi staţiunea Băile Felix, asigurând o cale rapidă pentru toate categoriile de autovehicule aflate în tranzit, traficul desfăşurându-se în prezent prin centrul localităţilor, pe DN76. Şoseaua va avea o lungime de 5,7 kilometri, la care se adaugă bretelele rutiere de legătură de peste 2 kilometri. Lăţimea drumului va fi de 10 metri, cu două benzi de circulaţie, câte una pe sens. De-a lungul acestuia este prevăzută o pistă de biciclete cu o lăţime de 3 metri.

Traseul va porni din strada Iancu de Hunedoara din Oradea şi va ocoli atât localitatea Sânmartin, cât şi staţiunile Băile 1 Mai şi Băile Felix. Sunt prevăzute 3 poduri, 2 pasaje supraterane, un viaduct şi trei intersectţii giratorii. Suplimentar, pentru a asigura conectarea dintre DN76 şi noua şosea de centură, este prevăzut şi un drum de legătură de aproximativ 900 de metri lungime, în dreptul giraţiei de la intrarea în localitatea Sânmartin, conform proiectului. Durata de realizare a centurii este de 17 luni, din care 3 luni pentru proiectare şi 14 luni pentru execuţie.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO