ZF Transilvania

Investiţie de 38,7 mil. euro pentru realizarea muzeului naţional de istorie a evreilor şi al holocaustului

Investiţie de 38,7 mil. euro pentru realizarea muzeului...

Autor: Laurentiu Cotu

05.10.2022, 17:11 214

Clădirea Banloc-Goodrich, situată în Bucureşti, va gazdui muzeul naţional de istorie a evreilor şi al holocaustului din România ’’Elie Wiesel’’, o investiţie de 38,7 milioane de euro, din care 15 milioane de euro sunt fonduri europene, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Restul investiţiei va fi asigurată din fonduri de la bugetul de stat şi donaţii, proiectul urmând să fie finalizat până în anul 2026.

’’Crearea muzeului naţional de istorie a evreilor şi al holocaustului vine în recunoaşterea diversităţii istoriei tradiţiilor comunităţilor evreieşti din România şi a personalităţilor care au îmbogăţit cultura şi economia românească’’, a spus Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, într-un comunicat de presă.

Complexul muzeal va ocupa o suprafaţă  totală construită de 10.397 mp şi va găzdui o colecţie de documente, artefacte de mari şi mici dimensiuni care reflectă diversitatea istoriei comunităţilor evreieşti din România. Activităţile care se vor desfăşura în cadrul viitorului muzeu (de cercetare, educaţionale şi culturale) se adresează diferitelor categorii de public: cercetători, experţi, profesori, studenţi, atât noii generaţii, cât şi seniorilor.

 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO