ZF Transilvania

Investiţie de 41,5 mil. lei pentru modernizarea clădirii colegiului Mihai Eminescu din Oradea

Investiţie de 41,5 mil. lei pentru modernizarea...

Autor: Laurentiu Cotu

14.12.2021, 18:15 150

Compania Naţională de Investiţii (CNI) în parteneriat cu primăria Oradea au demarat un proiect de 29,2 mil. lei (8,4 mil. euro) pentru reabilitarea şi modernizarea clădirii Colegiului Naţional ’’Mihai Eminescu’’, monument istoric reprezentativ pentru oraşul Oradea. Edificiul are aproape 300 de ani, astfel că se vor realiza intervenţii pentru punerea în valoare a elementelor de patrimoniu atât la faţadele exterioare, tâmplăriile istorice şi gardul perimetral, cât şi în interiorul clădirii, la sala festivă, la toate sălile de clasă, holuri şi casa scărilor, cu amenajarea unui muzeu propriu al colegiului.

’’60% din valoarea proiectului va fi finanţată de către Ministerul Dezvoltării prin Compania Naţională de Investiţii, respectiv 29,2 milioane de lei. Diferenţa de 40% va fi finanţată de către primăria Oradea, urmând ca în cel mai scurt timp să dăm drumul la procedura de licitaţie pentru reabilitarea acestei şcoli din Oradea’’, a declarat primarul Florin Birta, primarul municipiului Oradea, într-un comunicat de presă.

În lista lucrărilor sunt cuprinse laboratoarele, cabinetele, inclusiv mobilierul şcolar, termoizolarea planşeului din pod, terenurile şi sălile de sport, demisolul, amenajările exterioare peisagistice pentru curţile unităţii de învăţământ. Totodată, instalaţiile sanitare, electrice şi termice vechi vor fi înlocuite cu unele noi, care vor asigura economii în consumul de utilităţi şi în buget. Lucrările urmează să fie licitate în cursul anului 2022.

 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO