ZF Transilvania

Investiţie de 43,5 mil. euro pentru construcţia unui patinoar artificial în municipiul Sfântul Gheorghe, judeţul Covasna

Investiţie de 43,5 mil. euro pentru construcţia unui...

Autor: Laurentiu Cotu

07.06.2023, 18:00 360

Primăria Sfântul Gheorghe, judeţul Covasna, a demarat un proiect de investiţii de 216,6 mil. lei (43,5 mil. euro), finanţat de Ministerul Dezvoltării prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), pentru construcţia unui patinoar artificial. Un prim pas în realizarea acestui proiect a fost lansarea de către Compania Naţională de Investiţii (CNI) a licitaţiei pentru contractarea firmei care se va ocupa de construcţia noii baze sportive cu o capacitate de 2.180 de locuri, de lângă Arena Sepsi şi stadionul Sepsi OSK. Termenul limită până la care firmele pot depune ofertele este 25 iulie, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Sfântul Gheorghe.  

Noul patinoar va oferi facilităţi de patinaj, sport şi recreere pentru locuitori, în timp ce echipa de hochei pe gheaţă va avea, de asemenea, un nou sediu, pe lângă cel de la Târgu Secuiesc. Patinoarul artificial, cu două etaje, va avea o suprafaţă utilă de 12.000 mp şi o suprafaţă construită de 7.623 mp. Clădirea va putea găzdui 2.180 de spectatori şi va fi, de asemenea, potrivită pentru turnee internaţionale şi evenimente comunitare.

Potrivit caietului de sarcini, contractul include proiectarea tehnică, execuţia lucrărilor şi asistenţa tehnică din partea proiectantului pe perioada execuţiei. Ministerul Dezvoltării a stabilit un termen de execuţie de 8 luni pentru lucrările de proiectare şi 24 de luni pentru cele de execuţie.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO