ZF Transilvania

Investiţie de 55 mil. euro pentru construirea centurii de Est a municipiului Arad

Investiţie de 55 mil. euro pentru construirea centurii...

Autor: Laurentiu Cotu

31.05.2022, 17:21 151

Consiliul Judeţean Arad a scos la licitaţie proiectul privind construirea segmentului de centură care va face legătura între DN7 (Vladimirescu) şi DN 69 (Arad-Timişoara), costurile lucrărilor ajungând la aproximativ 270,8 mil. lei (55 mil. euro). Pasajul peste calea ferată 218 Timişoara-Arad va avea o lungime totală de 147 de metri, din care lungimea suprastructurii este de 138 de metri. Calea pe pasaj va avea partea carosabilă de 7,80 metri, două benzi de circulaţie, încadrate de parapete de siguranţă pentru protectţie foarte ridicată. Podul peste Mureş va avea o lungime de 1.115 de metri. Calea pe pod va avea partea carosabilă de 7,80 metri, două benzi de circulaţie, de asemenea încadrate de parapete de siguranţă pentru protectţie foarte ridicată, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Arad.      

’’Două firme şi-au manifestat interesul şi au depus ofertele pentru construirea centurii de Est a municipiului Arad care, după finalizarea lucrării, va întregi inelul de centură, astfel încât Aradul va fi prima reşedinţă de judeţ cu un inel de centură complet realizat. Prin finalizarea acestui tronson, în mare măsură, vom scoate din municipiu traficul greu şi cel de tranzit’’, a declarat Răzvan Cadar, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad, într-un comunicat de presă.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO