ZF Transilvania

Investiţie de 63 mil. euro pentru construirea unui complex sportiv la Hunedoara

Investiţie de 63 mil. euro pentru construirea unui...

Autor: Laurentiu Cotu

18.01.2023, 18:03 1287

Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei va aloca aproximativ 313,8 mil. lei (63 mil. euro) pentru construirea unui complex sportiv la Hunedoara, cu o capacitate de 10.100 de locuri (9.730 locuri pentru public, 50 pentru persoanele cu dizabilităţi, 195 de locuri VIP şi 125 de locuri pentru presă). Complexul sportiv ’’Michael Klein’’ din municipiul Hunedoara va fi construit pe o suprafaţă de 37.207 mp şi va avea un regim de înălţime de trei etaje.

Investiţia presupune realizarea unui teren de fotbal în conformitate cu regulile de suprafaţă FIFA şi ghidul UEFA pentru stadioane de calitate, cu spaţiu de gradene pentru spectatori, utilizat atât pentru meciuri oficiale, cât şi pentru alte activităţI, potrivit unui comunicat de presă al Companiei Naţionale de Investiţii (CNI).

Complexul va cuprinde şi vestiare dotate cu grupuri sanitare şi camere de duşuri, grupuri sanitare pentru public, cabinet medical, birouri administrative, spaţii tehnice şi de depozitare, zona de restaurant, săli de conferinţă, sală de box, săli de forţă şi cardio, dar şi spaţii destinate închirierii. Pe lângă spaţiile interioare, investiţia presupune o nouă amenajare exterioară, prin care să se creeze zone de promenadeă şi de evenimente, precum şi o parcare cu 435 de locuri. Terenul principal de fotbal va fi dotat cu nocturne, ecran de difuzare şi tabele de scor electronice. Durata de proiectare şi execuţie este de 28 de luni, finanţarea va fi asigurată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei şi va fi implementat de CNI.

     

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO