ZF Transilvania

Investiţie de 72 mil. lei pentru extinderea reţelei de apă şi canal în 11 localităţi din judeţul Sălaj

Investiţie de 72 mil. lei pentru extinderea reţelei de...

Autor: Laurentiu Cotu

08.02.2021, 19:38 253

Compania de Apă Someş, subordonată Consiliului Judeţean Cluj, a demarat o investiţie de aproximativ aproximativ 72 mil. lei (14,8 mil. euro), fără TVA, susţinută din fonduri europene, pentru extinderea sistemului de alimentare cu apă în zona Şimleu Silvaniei - Bobota şi extinderea sistemului de canalizare în aglomerarea Sărmăşag, din judeţul Sălaj.

’’De la preluarea mandatului până în prezent suntem la al patrulea proiect de investiţii majore semnat, în tot ceea ce înseamnă aducţiune de apă de la Tarniţa către judeţul Sălaj. Suntem tot mai aproape de ceea ce ne dorim, de realizarea unei investiţii majore care are ca scop creşterea standardului de viaţă al cetăţenilor comunelor prinse în acest proiect de mare anvergură’’, a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, într-un comunicat de presă.

’’Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţele Cluj şi Sălaj are o valoare totală de peste 355,6 mil. euro, fără TVA. Până în momentul de faţă, în cadrul proiectului s-au mai semnat contracte de lucrări pentru zonele: Zalău - extinderi, Jibou, Cehu Silvaniei, Şimleu Silvaniei, zona Vârşolţ-Crasna-Ban-Cizer, zona Hida-Sutoru şi Romita-Bogdana.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO