ZF Transilvania

Investiţie de 77,6 mil. lei pentru reabilitarea clădirii primăriei vechi din Timişoara

Investiţie de 77,6 mil. lei pentru reabilitarea...

Autor: Laurentiu Cotu

31.05.2023, 17:18 689

Primăria Timişoara în parteneriat cu Universitatea de Vest au demarat un proiect de investiţii de 77,6 mil. lei (15,7 mil. euro) pentru reabilitarea clădirii primăriei vechi, care găzduieşte în prezent Facultatea de Muzică şi Teatru. Edificiul s-a deteriorat în timp, în lipsa lucrărilor de reabilitare şi restaurare. Primăria veche este un monument istoric reprezentativ, ridicat între anii 1731-1734, care a găzduit administraţia locală din anul 1780 până după Al Doilea Război Mondial, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Timişoara.

’’Atât clădirea cât şi locul unde e amplasată sunt emblematice pentru Timişoara. Vorbim de zona zero a oraşului, cu trafic pietonal  şi aflux ridicat de turişti. Chiar dacă primăria este proprietara clădirii, de-a lungul timpului aici au fost găzduite diverse instituţii, cum e şi Facultatea de Muzică şi Teatru a Universităţii de Vest, care îşi desfăşoară cursurile aici. Primăria a finalizat prima etapă, cea a documentaţiei tehnico-economice, iar acum urmează proiectul tehnic şi execuţia lucrărilor’’, a declarat Dominic Fritz, primarul municipiului Timişoara, într-un comunicat de presă.

Proiectul de reamenajare propune realizarea de lucrări de reparaţii şi consolidare pentru punerea în siguranţă a imobilului la acţiuni seismice, refacerea pereţilor, reabilitarea faţadei cu păstrarea identităţii arhitecturale, înlocuirea acoperişului şi a tâmplăriei, schimbarea tuturor instalaţiilor, accesibilizarea clădirii pentru persoane cu mobilitate redusă, introducerea unui sistem de detectare a incendiilor, realizarea iluminatului arhitectural al faţadei principale, amenajarea curţilor interioare.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO