ZF Transilvania

Investiţie de 95 mil. euro pentru modernizarea Gării de Nord din Bucureşti

Investiţie de 95 mil. euro pentru modernizarea Gării de...

Autor: Laurentiu Cotu

23.01.2023, 17:21 1310

CFR SA a demarat un proiect de peste 471 mil. lei (aproximativ 95 mil. euro), fără TVA, finanţat în cadrul Programului Operaţional Transport (POT), pentru modernizarea Gării de Nord din Bucureşti. În prezent, CFR SA a transmis spre Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) documentaţia pentru licitaţia contractului de proiectare şi execuţie destinat primei faze de modernizare a Gării de Nord.

’’Prin această investiţie se doreşte transformarea Gării de Nord în punct multimodal modern, dar şi într-o zonă comercială atractivă a Capitalei. Lucrările vizează inclusiv amenajarea spaţiilor destinate serviciilor pentru călători, asigurarea facilităţilor pentru persoanele cu dizabilităţi, crearea unor spaţii verzi centrale, a unei zone moderne de aşteptare şi de petrecere a timpului pentru persoanele aflate în tranzit, montare unor sisteme noi de ventilaţie şi de încălzire, modernizarea sistemului de iluminat’’, a transmis Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO