ZF Transilvania

Investiţie de aproape 200 mil. euro pentru realizarea unui institut regional oncologic la Timişoara

Investiţie de aproape 200 mil. euro pentru realizarea...

Autor: Laurentiu Cotu

12.01.2023, 14:40 68

Consiliului Judeţean Timiş a accesat un proiect european de aproape 200 mil. euro, din care 80% reprezintă finanţarea nerambusabilă, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru construirea unui institut regional oncologic la Timişoara. Unitatea va avea în dotare un sector îngrijiri medicale de spitalizare, un sector de diagnostic şi tratament, un bloc operator, secţie ATI, imagistică, chirurgie de zi, centru de primiri urgenţe, laborator medicină nucleară, ambulator de specialitate, radioterapie. Spitalul va dispune de o secţie ATI si un bloc operator cu digitalizare implementată.

’’Am mobilizat resurse importante către acest proiect deoarece va contribui decisiv la creşterea calităţii îngrijirilor oferite pacienţilor oncologici din Timiş şi din judeţele vecine, care vor beneficia de tratament şi aparatură de ultimă generaţie mult mai aproape de casă’’, a transmis Alin Nica, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO