ZF Transilvania

Investiţie de peste 1,1 mld. lei pentru descongestionarea traficului rutier pe Valea Prahovei

Investiţie de peste 1,1 mld. lei pentru...

Autor: Laurentiu Cotu

08.12.2022, 17:47 93

Consiliului Judeţean Prahova va investi 1,179 mld. lei (aproximativ 239 mil. euro), din fonduri europene, pentru construirea unor drumuri necesare descongestionării circulaţiei din zonele centrale ale oraşelor Comarnic, Buşteni şi Azuga. Sunt două obiective de investiţii pentru care finanţarea este asigurată de Ministerul Transporturilor, prin CNAIR (Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere), din fonduri europene, prin Programul Operaţional de Transport 2021-2027. Valoarea estimată a acestor lucrări este de 341 milioane lei pentru ’’Acces rutier cu descărcare A3 – Comarnic’’, respectiv de aproape 838 milioane lei pentru ’’Acces rutier complementar cu descărcare A3 Azuga-Buşteni, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Prahova.

’’Mă bucur că Ministerul Transporturilor, prin CNAIR, sprijină dezvoltarea judeţului nostru prin finanţarea proiectelor pe care le-am asumat în 2020 – construcţia centurilor ocolitoare pentru localităţile Comarnic, Azuga şi Buşteni. Sper ca, odată ce aceste lucrări vor fi gata, să spunem adio cozilor de pe Valea Prahovei’’, a declarat Iulian Dumitrescu, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, într-un comunicat de presă.

În baza unui acord de parteneriat semnat cu CNAIR, Consiliul Judeţean Prahova va scoate la licitaţie, în zilele următoare, cele două obiective de investiţii. Centura Comarnicului va avea 5,860 km şi va fi finalizată în doi ani de la semnarea contractului de proiectare şi execuţie. Drumul de acces rutier complementar necesar descongestionării circulaţiei din zonele centrale ale oraşelor Buşteni şi Azuga va avea 9,434 km şi va fi finalizat în trei ani. Lucrările presupun construcţia părţii carosabile, a unui semitunel, a unor poduri, podeţe, pasaje subterane şi supraterane, intersecţii simple cu străzile locale şi giratorii la intersecţia cu DN1, lucrări de apărări de maluri, terasamente şi de consolidare versanţi.

Studiile de fezabilitate pentru cele două obiective de investiţii au fost realizate de Consiliul Judeţean Prahova, au primit avizul Comisiei Tehnico-Economice de la CNAIR şi toate celelalte avizele necesare. Proiectele sunt complementare celor pe care Ministerul Transporturilor urmează să le dezvolte în anii următori pe Valea Prahovei, potrivit comunicatului de presă transmis de Consiliul Judeţean Prahova.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO