ZF Transilvania

Investiţie de peste 150 mil. euro pentru realizarea variantei de ocolire a municipiului Miercurea-Ciuc

Investiţie de peste 150 mil. euro pentru realizarea...

Autor: Laurentiu Cotu

28.03.2023, 18:17 607

Primăria Miercurea-Ciuc a demarat proiectul pentru realizarea variantei de ocolire a municipiului pe o lungime de 16,9 km, investiţie de peste 150 mil. euro, susţinută în proporţie de 98% de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Un prim pas în realizarea acestui proiect a fost semnarea de către primăria Miercurea-Ciuc a contractului pentru proiectarea unui inel de circulaţie semicircular, care să ocolească oraşul prin vest respectiv localităţile învecinate Ciceu şi Siculeni prin est. Proiectantul este compania Explan SRL din Cluj-Napoca, care trebuie să actualizeze vechiul studiu de fezabilitate şi să elaboreze proiectul tehnic, valoarea contractului fiind de 18,3 mil. lei (3,7 mil. euro).

Varianta de ocolire a municipiului Miercurea-Ciuc va face parte din viitorul drum de legătură cu autostrada A8 (Ungheni–Târgu-Mureş). Varianta de ocolire se va ramifica în apropierea intrării în oraş dinspre Sâncrăieni, va traversa un pasaj peste drumul european şi calea ferată, apoi va urma râul Olt spre nord, ocolind Ciceu şi Siculeni, urmând să revină pe drumul european în apropierea comunei Siculeni, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Miercurea-Ciuc.

’’Studiul de fezabilitate va oferi un răspuns cu privire la modul în care se va gestiona secţiunea de ocolire deja construită. Studiul de trafic va oferi soluţii privind numărul benzilor de circulaţie care vor fi construite. Şoseaua va include trei pasaje peste calea ferată, patru sensuri giratorii şi patru poduri peste pârâuri. Lungimea totală al drumului este de 16,9 km, dintre care 6,9 km vor trece prin teritoriul municipiului’’, se arată în comunicatul de presă al primăriei Miercurea-Ciuc. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va acoperi 98% din costuri, restul de 2% fiind acoperit din bugetul propriu al municipiului.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO