ZF Transilvania

Investiţie de peste 60 mil. lei pentru realizarea aducţiunii de apă de la Cluj către judeţul Sălaj

Investiţie de peste 60 mil. lei pentru realizarea...

Autor: Laurentiu Cotu

23.09.2021, 16:42 196

Compania de Apă Someş, operatorul regional pentru judeţele Cluj şi Sălaj, a demarat un proiect de investiţii de peste 60 mil. lei (aproximativ 12 mil. euro) pentru realizarea unei aducţiuni de apă de la barajul Tarniţa, judeţul Cluj, către judeţul Sălaj. În lungime de aproximativ 68 km, aducţiunea de pe teritoriul Sălajului va străbate municipiul Zalău şi oraşele Jibou, Şimleu Silvaniei şi Cehu Silvaniei, dar şi comunele Bălan, Surduc, Someş-Odorhei, Sălăţig, Hereclean, Vîrşolţ, Crasna şi Pericei, conform unui comunicat de presă transmis de Consiliul Judeţean Sălaj.

Proiectul de aducţiune este parte a programului de investiţii derulat de Compania de Apă Someş prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, cofinanţat de Uniunea Europeană, prin Fondul de Coeziune. Durata de execuţie de 22 de luni, acesta fiind cel de-al 24-lea contract adjudecat de Compania de Apă Someş, din cele 34 care compun POIM Cluj-Sălaj.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO