ZF Transilvania

Investiţie de peste 74 mil. euro pentru extinderea terminalului pasageri plecări al aeroportului din Cluj-Napoca

Investiţie de peste 74 mil. euro pentru extinderea...

Autor: Laurentiu Cotu

16.05.2023, 18:20 641

Aeroportul Internaţional ’’Avram Iancu’’ Cluj a demarat o investiţie de 365,7 mil. lei (peste 74 mil. euro), din care 129,6 mil. lei (26,3 mil. euro) reprezintă cofinanţarea Uniunii Europene, pentru extinderea terminalului pasageri plecări pe latura de Nord. Lucrările sunt prevăzute să dureze, conform contractului de execuţie, 24 de luni. Proiectul prevede extinderea terminalului plecări cu aproximativ 7.200 mp, prin crearea a două noi porţi de îmbarcare pentru zboruri externe şi o poartă pentru cele interne. De asemenea, şi platforma de staţionare a aeronavelor va fi extinsă cu aproape 9.000 mp, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Cluj.

’’Este o nouă investiţie importantă, din fonduri europene, care vizează cel mai mare aeroport regional din România, din punct de vedere al numărului de pasageri. În contextul creşterii anuale constante a traficului de pasageri şi a recuperării volumului de trafic pre-pandemic, a fost necesară o optimizare a fluxului de pasageri, mai ales în perioadele aglomerate şi în orele de vârf’’, a declarat Alin Tişe preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, într-un comunicat de presă.

       

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO