ZF Transilvania

Investiţie de peste 77 mil. lei pentru reabilitarea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare din municipiul Cluj-Napoca

Investiţie de peste 77 mil. lei pentru reabilitarea...

Autor: Laurentiu Cotu

07.06.2022, 16:16 92

Compania de Apă Someş S.A., societate în cadrul căreia Consiliul Judeţean Cluj este acţionar majoritar, a demarat o investiţie de aproximativ 77,4 mil. lei (15,7 mil. euro) pentru reabilitarea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare din municipiul Cluj-Napoca. Investiţia este parte a unui proiect european de 355,6 milioane de euro, finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare - POIM 2014-2020 şi derulat de Compania de Apă Someş.

’’Această nouă investiţie care prevede reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare din municipiul Cluj-Napoca, se adaugă celei similare, aflată deja în execuţie, şi care vizează extinderea conductelor pe nu mai puţin de 36 de străzi. Ambele contracte, în valoare totală de peste 30 de milioane de euro, vor îmbunătăţi în mod semnificativ calitatea serviciilor oferite clujenilor’’, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, într-un comunicat de presă.

Contractul prevede înlocuirea completă a vechilor conducte de distribuţie a apei pe 34 de străzi, acoperind aproximativ 20 de kilometrii. De asemenea, vor fi reabilitaţi alţi 7,5 km de conducte de apă de pe 11 străzi. În ceea ce priveşte modernizarea reţelei de canalizare, vor fi executate lucrări de înlocuire şi reparaţii pe aproximativ 25 de km de conducte, amplasate pe 69 de străzi. În prezent, contractul de lucrări este în procedură de achiziţie publică, deschiderea ofertelor fiind prevăzută pentru data de 25 iulie 2022.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO