ZF Transilvania

Investiţie de peste 96 mil. euro pentru amenajarea unui parc de 54 de hectare în Cluj-Napoca

Investiţie de peste 96 mil. euro pentru amenajarea unui...

Autor: Laurentiu Cotu

12.07.2022, 17:22 3605

Primăria Cluj-Napoca are în plan o investiţie de aproximativ 475,8 mil. lei (peste 96 mil. euro) pentru amenajarea unui parc cu o suprafaţă de 54 de hectare, amplasat în zona de Est a oraşului. Proiectul de hotărâre privind documentaţia şi indicatorii tehnico-economici pentru amenajarea Parcului Est a fost aprobat de Consiliul local, fiind cel mai mare parc din municipiul Cluj-Napoca.

Proiectul presupune amenajarea de noi spaţii de relaxare, 7 zone sport şi 13 locuri de joacă pentru copii, amplasarea de mobilier urban, rastele pentru 610 biciclete/trotinete, telescoape pentru observarea păsărilor, 18 staţii pentru încărcarea maşinilor electrice, modernizarea iluminatului public. În viitorul parc vor fi plantaţi 5.295 de arbori, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Cluj-Napoca. Tot în zonă, se vor amenaja 3 terenuri de baschet, 6 terenuri de tenis şi un teren de fotbal, o sală de sport de nivel competiţional cu o capacitate de 96 persoane şi o sală de evenimente care poate găzdui 359 de persoane. Durata propusă de execuţie este de 24 luni de la ordinul de începere a lucrărilor.

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO