ZF Transilvania

Investiţii de 433 mil. lei pentru modernizarea aeroportului din Satu Mare

Investiţii de 433 mil. lei pentru modernizarea...

Autor: Laurentiu Cotu

19.09.2022, 16:42 280

Aeroportul Internaţional Satu Mare, subordonat Consiliului Judeţean Satu Mare, va investi 433 mil. lei (87,5 mil. euro), din fonduri europene (FEDR) şi completate din alocări de la bugetul de stat şi bugetul local al judeţului Satu Mare, pentru diverse lucrări de modernizare. Din totalul de 433 mil. lei, 365 mil. lei (73,7 Mil. euro) vor fi folosiţi pentru realizarea unui nou terminal şi extinderea terminalului existent, reabilitarea pistei, extinderea platformei de îmbarcare, achizitionarea de echipamente pentru activităţile aeroportuare pe timp de iarnă.

Totodată, vor fi realizate investiţii pentru îmbunătăţirea condiţiilor de siguranţă şi de securitate pe aeroport, va fi construit un drum perimetral cu o lungime de peste 8 km, vor fi instalate echipamente moderne pentru efectuarea controlului de securitate şi vor fi achiziţionate o autospecială de intervenţie şi o ambulanţă. Proiectele de investiţii urmează să fie finalizate până la sfârşitul anului viitor.

 
 

            

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24