ZF Transilvania

Investiţii de 55 mil. euro pentru amenajarea a două pieţe publice cu 760 de locuri de parcare la Arad

Investiţii de 55 mil. euro pentru amenajarea a două...

Autor: Laurentiu Cotu

19.09.2018, 17:25 727

Primăria municipiului Arad vrea să amenajeze în următorii 2 ani două pieţe publice şi două parcări subterane cu o capacitate totală de 760 de locuri, în urma unor investiţii cumulate de aproximativ 55 mil. euro. Actuala piaţă Avram Iancu va deveni până în 2021 una dintre aceste zone pietonale prin investiţii de aproximativ 25 mil. euro. Piaţa va dispune de o parcare subterană cu peste 500 de locuri.

Reamenajarea pieţei Catedralei şi construcţia unei parcări subterane de peste 260 de locuri va presupune o investiţie de aproximativ 30 mil. euro. 

’’Cu toate că iniţial se dorise ca investiţia în piaţa Avram Iancu să se realizeze prin concesiune, proiectul de hotărâre nu a întrunit necesarul de voturi pentru a fi aprobat. (...) Vom aproba realizarea acestei investiţii pe fonduri de la bugetul local. În ceea ce priveşte amenajarea Pieţei Catedralei, în şedinţa de vineri, 21 septembrie, va fi supus votului şi studiul de fezabilitate. În scurtă vreme vom demara procedura de licitaţie pentru proiectare şi constructor. Această lucrare va dura 24 de luni’’, a declarat Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad.

laurenţiu.cotu@zf.ro      

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO