ZF Transilvania

Japonezii de la Yazaki şi-au dublat profitul anul trecut, la aproape 10 mil. euro

Autor: Laurentiu Cotu

14.09.2011, 16:17 376

Profitul net înregistrat anul trecut de producătorul japonez de cablaje auto Yazaki România, a ajuns anul trecut la 41,3 mil. lei (circa 10 mil. euro), nivel aproape dublu faţă de câştigul obţinut în anul anterior, arată datele financiare publicate de companie.

În ceea ce priveşte volumul afacerilor, Yazaki România a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 517,9 mil. lei (123,3 mil. euro), în scădere cu 4% faţă de anul anterior, potrivit datelor existente pe siteul Ministerului Finanţelor Publice. Numărul mediu de angajaţi ai companiei a scăzut de la 3.362 de oameni în 2009, la 3.092 de persoane anul trecut.

Pe lângă fabrica de cablaje auto de la Ploieşti, administrată de compania Yazaki România, japonezii mai deţin pe piaţa locală o unitate la Arad, plus o fabrică în Caracal. Unitatea Yazaki de la Caracal a fost finalizată în acest an, fabrica producând cablaje auto pentru modelul Ford Fiesta. Fabrica Yazaki din Caracal va ajunge la peste 800 de angajaţi, după ce Ford va demara producţia viitorului model B-Max în 2012, potrivit unor informaţii anterioare furnizate de companie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO