ZF Transilvania

JYSK deschide magazin în Motru, judeţul Gorj, şi ajunge la o reţea de 126 de unităţi în România

JYSK deschide magazin în Motru, judeţul Gorj, şi...

Autor: Laurentiu Cotu

05.10.2022, 17:12 88

JYSK, retailerul scandinav de mobilier şi produse pentru casă, continuă expansiunea în România şi inaugurează joi, 6 octombrie, un nou magazin, în localitatea Motru, judeţul Gorj, ajungând astfel la o reţea de 126 de unităţi pe piaţa locală. Magazinul JYSK din Motru are o suprafaţă de 1.250 mp şi este amplasat pe strada Marcului.

’’Anul acesta a fost unul plin din punct de vedere al deschiderilor şi, după cum se vede, ultima parte a anului 2022 se anunţă la fel de plină. (…) În următoarea perioadă, pe lângă deschiderile de magazine noi avem în plan şi reamenajarea magazinelor deschise acum mai mult de patru ani, care vor fi modernizate şi adaptate noului concept de magazin JYSK. Tot pe 6 octombrie, redeschidem şi magazinul JYSK din Piatra Neamţ, care a fost reamenajat după noul concept, Store 3.0, a declarat Iraida Paiuc, Sales and Marketing Manager JYSK România şi Bulgaria, într-un comunicat de presă.

Retailerul scandinav a continuat procesul de expansiune şi în perioada pandemiei, iar în anul 2021 a inaugurat 15 magazine noi, depăşind pragul de 100 de magazine în România. Compania are în plan extinderea reţelei cu minim 15 magazine în fiecare an, iar în paralel va moderniza toate magazinele deschise înainte de anul 2018, potrivit unor informaţii anterioare. JYSK a înregistrat în anul financiar 2021, încheiat la 31 august, o cifră de afaceri de 793,6 milioane lei, în creştere cu 30%, şi un profit brut înainte de taxe (EBIT) de 148,8 milioane lei, cu 82% peste nivelul din anul precedent.

Primul magazin JYSK a fost deschis în Danemarca în anul 1979. În prezent, JYSK desfăşoară operaţiuni în 48 de ţări, are 28.500 de angajaţi şi peste 3.100 de magazine fizice şi online. În Germania şi Austria, grupul îşi desfăşoară activitatea sub denumirea de Dänisches Bettenlager - iar în restul ţărilor sub numele de JYSK. Compania este deţinută de familia fondatorului ei, omul de afaceri danez Lars Larsen, care are în portofoliu şi alte companii. Cifra de afaceri JYSK este de 4,4 miliarde euro. JYSK a intrat pe piaţa din România în 2007, odată cu inaugurarea primului magazin la Oradea.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO