ZF Transilvania

McDonald’s deschide în septembrie o unitate de tip drive în municipiul Zalău, judeţul Sălaj

McDonald’s deschide în septembrie o unitate de tip...

Autor: Laurentiu Cotu

25.03.2021, 18:10 507

Premier Restaurants, compania care operează franciza McDonald’s în Româ­nia, va deschide în luna septembrie o unitate de tip drive în Zalău, judeţul Sălaj, potrivit unui comunicat de presă al municipalităţii Zalău. Documentele de urbansim necesare au fost depuse la primărie, urmând eliberarea certificatului de urbanism şi a autorizaţiei de construire. McDonald’s este liderul pieţei locale de restaurante din România, atât după cifra de afaceri, cât şi după numărul de restaurante, cu 87 de unităţi la finalul anului trecut, care acoperă principalele oraşe din ţară.

’’Am avut o întâlnire cu directorul general şi managerul imobiliar al lanţului de restaurante McDonald’s România, în cadrul căreia am discutat despre deschiderea unui McDonald’s de tip drive în municipiul Zalău. Primii paşi pentru obţinerea documentaţiilor de urbanim au fost făcuţi, iar până în luna septembrie a acestui an unitatea va fi funcţională’’, a declarat Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalău, într-un comunicat de presă.

În anul 2019, McDonald’s România a obţinut afaceri de 926 mil. lei, plus 21% comparativ cu 2018. Compania americană McDonald’s a venit direct pe piaţa locală în urmă cu 25 de ani, pentru ca în 2016 să fie cedate operaţiunile unui francizat, respectiv grupul maltez Premier Capital.

 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO