ZF Transilvania

Meciul Steaua-Schalke 04 creşte la aproape 100% ocuparea hotelurilor de lux din Cluj

Autor: Laurentiu Cotu

14.09.2011, 11:12 973

Meciul Steaua-Schalke 04, contând pentru etapa I a grupei J a Ligii Europa, care se va disputa joi la Cluj pe Stadionul Dr Constantin Rădulescu, va aduce aproximativ 23.000 de suporteri în tribunele arenei celor de la CFR Cluj. Interesul pentru această partidă s-a observat încă de marţi dimineaţa, când fanii ''roş-albaştrii'' formaseră o coadă imensă la casele de bilete de la stadionul "Dr. Constantin Rădulescu'' din Cluj-Napoca, în condiţiile în care, oficialii echipei Steaua au triplat preţul tichetelor faţă de jocul precedent de la Cluj, cel cu ŢSKA Sofia.

Cu toate că preţul biletelor variază între 30 de lei şi 500 de lei, în zona VIP, oficialii stadionului din Gruia spun că până miercuri seara biletele se vor epuiza. Capacitatea stadionului CFR de la Cluj este de 23.500 de locuri, însă aproximativ 5% din locuri au fost rezervate pentru suporterii echipei Schalke 04, astfel că peste 1.200 de germani sunt aşteptaţi să vină la Cluj.

Organizarea meciului la Cluj aduce pe lângă încasările din vânzările de bilete şi o creştere a gradului de ocupare, şi implicit a afacerilor pentru hotelurile de lux din oraş. De exemplu, reprezentanţii hotelului de cinci stele City Plaza din Cluj-Napoca spun că gradul de ocupare în data de 15 septembrie, când se va disputa meciul Steaua-Schalke 04, va ajunge la 100%, circa 10 camere fiind rezevate deja pentru această dată de suporterii români. Tarifele variază între 89 de euro pentru standard room şi 340 de euro pentru oval suite deluxe.

''Circa 12% din rezervări au fost făcute de către suporterii români, pentru o perioadă de două nopţi. Nu avem rezervări făcute de către suporterii echipei germane'', a declarat pentru ZF Transilvania Cosmin Sîndean, manager City Hotels. Hotelul dispune în total de 85 de camere de cazare de cinci stele, restaurante cu o capacitate totală de 610 locuri, centru de conferinţe de 416 locuri, centru de relaxare cu piscină, sală fitness, jacuzzi, saună finlandeză.

Pe de altă parte, reprezentanţii hotelului de patru stele Golden Tulip Ana Dome din Cluj-Napoca spun că au rezervate 30 de camere, pentru perioada 14-16 septembrie, de către un grup de suporteri germani. Preţurile încep de la 79 de euro, ocupare sigle, până la 89 de euro, ocupare dublă.

''Începând de miercuri, 14 septembrie, până vineri 16 septembrie nu mai avem camere disponibile. Gradul de ocupare al hotelului în această perioadă se apropie de 100%'', au spus reprezentanţii hotelului de patru stele Golden Tulip Ana Dome.

Decizia de a se juca meciul Steaua-Schalke 04 la Cluj, iniţial partida trebuia disputată pe noul stadion Naţional Arena din Bucureşti, a luat prin surprindere conducerea hotelul de cinci stele Opera Plaza, care nu a mai avut suficiente camere libere pentru acest eveniment. Oficialii hotelului au spus că Opera Plaza a fost una dintre unităţile selectată pentru cazarea echipei de fotbal Schalke 04.

''Hotelul este ocupat aproape la capacitate maximă în această perioadă, astfel că nu am dispus de numărul total de camere necesar cazării echipei de fotbal germane şi am fost nevoiţi să infirmăm această cerere de cazare'', a spus Cristian Cordoş, hotel manager Opera Plaza. Reprezentanţii hotelului din Cluj au mai spus că au infirmat şi cererile de rezervare primite ulterior din partea suporterilor veniţi pentru meciul de la Cluj.

Decizia de a muta locul de disputare al meciului Steaua-Schalke 04 de pe "Naţional Arena" la Cluj, pe stadionul CFR-ului, a fost luată doar vinerea trecută, în urma problemelor legate de starea gazonului de pe stadionul din Bucureşti. Steaua a mai jucat la Cluj meciul cu ŢSKA Sofia, din play-off-ul Ligii Europa. Partida dintre Steaua şi Schalke 04 se va juca joi, 15 septembrie, de la ora 22:05.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO