ZF Transilvania

Municipiul Lugoj a accesat fonduri europene de 4,6 mil. euro pentru achiziţia a 9 autobuze electrice

Municipiul Lugoj a accesat fonduri europene de 4,6 mil. euro pentru achiziţia a 9 autobuze electrice

Autor: Laurentiu Cotu

28.10.2019, 17:47 63

Primăria municipiului Lugoj, judeţul Timiş, a accesat o finanţare nerambursabilă de peste 21,9 mil. lei (4,6 mil. euro) pentru achiziţionarea a 9 autobuze electrice şi construcţia a 3 staţii de încărcare rapidă şi 9 staţii de încărcare lentă. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), şi are o perioadă de implementare de 48 de luni. Fiecare autobuz va avea lungimea de aproximativ 10 metri şi o capacitate de minimum 50 de pasageri.

POR 2014-2020 este unul dintre programele prin care România poate accesa fondurile europene structurale şi de investiţii provenite din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), în perioada actuală de programare. Alocarea estimată se ridică la 8,38 miliarde euro, din care 6,86 miliarde de euro reprezintă sprijinul UE (prin FEDR), iar 1,52 miliarde de euro – contribuţia naţională. Autoritatea de Management a programului funcţionează la nivelul MDRAP.

POR 2014-2020 finanţează proiecte care contribuie la obiectivul general de creştere a competitivităţii economice şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale comunităţilor locale şi regionale, prin sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri, a infrastructurii şi serviciilor, pentru dezvoltarea durabilă a regiunilor, astfel încât acestea să-şi poată gestiona în mod eficient resursele şi să-şi valorifice potenţialul de inovare şi de asimilare a progresului tehnologic.

 
AFACERI DE LA ZERO