ZF Transilvania

Municipiul Sighetu Marmaţiei a accesat fonduri nerambursabile de peste 4 mil. euro pentru achiziţionarea a 7 autobuze electrice

Municipiul Sighetu Marmaţiei a accesat fonduri nerambursabile de peste 4 mil. euro pentru achiziţionarea a 7 autobuze electrice

Autor: Laurentiu Cotu

07.10.2019, 16:21 80

Municipiul Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş, a atras fonduri europene nerambursabile de aproximativ 20 mil. lei (4,2 mil. euro) pentru achiziţionarea a 7 autobuze electrice şi realizarea a 2 staţii de încărcare rapidă şi 7 staţii de încărcare lentă. Investiţia este susţinută prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP). Perioada de implementare a proiectului este de 48 de luni.

Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020 este unul dintre programele prin care România poate accesa fondurile europene structurale şi de investiţii provenite din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), în perioada actuală de programare. Alocarea estimată se ridică la 8,38 miliarde euro, din care 6,86 miliarde de euro reprezintă sprijinul UE (prin FEDR), iar 1,52 miliarde de euro – contribuţia naţională.

POR 2014-2020 finanţează proiecte care contribuie la obiectivul general de creştere a competitivităţii economice şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale comunităţilor locale şi regionale, prin sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri, a infrastructurii şi serviciilor, pentru dezvoltarea durabilă a regiunilor, astfel încât acestea să-şi poată gestiona în mod eficient resursele şi să-şi valorifice potenţialul de inovare şi de asimilare a progresului tehnologic.

 
 
AFACERI DE LA ZERO