ZF Transilvania

O asociere condusă de bihorenii de la Drum Asfalt va construi centura de ocolire a oraşului Beiuş, judeţul Bihor, pentru 54,5 mil. euro

O asociere condusă de bihorenii de la Drum Asfalt va...

Autor: Laurentiu Cotu

08.06.2022, 17:53 230

Drum Asfalt, o companie de cons­truc­ţii din Bihor deţinută de Floare Petroi, în asociere cu turcii de la Ilgaz Insaat Ticaret Anonim Sirketi, spaniolii de la Obras Publicas y Regadios şi timişorenii de la OPR Asfalt, au câştigat un contract de 269,4 mil. lei (54,5 mil. euro), fără TVA, pentru construirea centurii de ocolire a municipiului Beiuş, judeţul Bihor. Durata de execuţie a lucrărilor va fi de 18 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Bihor.

’’Urmează o perioadă pentru posibile contestaţii, iar la finalul acestor zile, sperând că nu vom avea nicio contestaţie, vom semna contractul de execuţie. Având în vedere că pentru această investiţie avem realizat proiectul tehnic, vom putea începe lucrările în câteva zile după semnarea contractului, la începutul lunii iulie. Centura trebuie să fie gata până la finalul anului viitor’’, a declarat Ilie Bolojan, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, într-un comunicat de presă.

Lungimea traseului este de 7,33 de kilometri. Şoseaua va avea două benzi de circulaţie, câte una pe sens. Finanţarea va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional de Infrastructură Mare 2014-2020, prin parteneriatul cu Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Compania Drum Asfalt, liderul asocierii ce va construi centura Beiuş, a ajuns anul trecut la o cifră de afaceri de aproximativ 200 mil. lei, cu un profit estimat la 4-5 mil. lei şi un număr mediu de 85 de an­ga­jaţi. Drum Asfalt are, potrivit datelor de pe platforma de analiză financiară Confidas.ro, 92 de contracte de achiziţii publice încheiate, cu o valoare cumulată de 503,3 milioane de lei. Printre cele mai valoroase se află un contract de 74,8 milioane de lei, încheiat în 2020 cu Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), pentru reabilitarea DN76, Vârfurile-Ştei, un tronson cu o lungime de 310 kilometri, între judeţele Bihor şi Arad. Compania este deţinută de Floare Petroi, un antreprenor care mai deţine şi firma Lemn Hyl, activă în exploatarea forestieră.