ZF Transilvania

O asociere condusă de bihorenii de la Drum Asfalt va construi o parcare supraetajată în zona centrală a municipiului Oradea cu peste 2 mil. euro

O asociere condusă de bihorenii de la Drum Asfalt va...

Autor: Laurentiu Cotu

10.02.2022, 16:25 143

Drum Asfalt, o companie de cons­truc­ţii din Bihor deţinută de Floare Petroi, în asociere cu Trameco şi Poliart din Oradea, au câştigat un contract de 10,2 mil. lei (peste 2 mil. euro), fără TVA, cu primăria Oradea, pentru construirea unei parcări supraetajate pe strada Iosif Vulcan, în zona centrală a oraşului. Durata de realizare a proiectului este de 15 luni, 3 luni pentru proiectare şi 12 luni execuţia.

’’Această investiţie va rezolva problema locurilor de parcare în zona centrală, prin construcţia unei noi parcări supraetajate între strada Aurel Lazăr şi strada Iosif Vulcan, care va avea 145 de locuri. Parcarea va fi realizată pe un teren de 4.179 de metri pătraţi. Etajele parţiale vor fi legate între ele prin case de scară şi lifturi bordate cu diafragme din beton armat. Pe lângă locurile de parcare auto mai sunt prevăzute şi spaţii pentru biciclete şi motociclete’’, se arată într-un comunicat de presă transmis de primăria Oradea.

Compania Drum Asfalt, liderul asocierii ce va construi parcarea din Oradea, a ajuns anul trecut la o cifră de afaceri de aproximativ 200 mil. lei, cu un profit estimat la 4-5 mil. lei şi un număr mediu de 85 de an­ga­jaţi. Drum Asfalt are, potrivit datelor de pe platforma de analiză financiară Confidas.ro, 92 de contracte de achiziţii publice încheiate, cu o valoare cumulată de 503,3 milioane de lei. Cel mai valoros este un contract de 74,8 milioane de lei, încheiat în 2020 cu Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), pentru reabilitarea DN76, Vârfurile-Ştei, un tronson cu o lungime de 310 kilometri, între judeţele Bihor şi Arad. Compania este deţinută de Floare Petroi, un antreprenor care mai deţine şi firma Lemn Hyl, activă în exploatarea forestieră.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO