ZF Transilvania

O asociere condusă de bistriţenii de la Dimex modernizează 20 km de drum judeţean din Maramureş pentru 64 mil. lei

O asociere condusă de bistriţenii de la Dimex...

Autor: Laurentiu Cotu

27.02.2020, 17:29 142

Compania de construcţii Dimex-2000 Company, controlată de antreprenorii bistriţeni Ioan şi Neluţa Lucreţia Scurtu, în asociere cu Conrep din Vişeu de Sus, Maramureş, au câştigat un contract de peste 64 mil. lei (aproximativ 13 mil. euro), pentru modernizarea drumului judeţean DJ 187, Valea Ruscovei, din judeţul Maramureş, cu o lungime de 20 km.

Reabilitarea drumului presupune lucrări pe o suprafaţă de 20.139 metri, cu o lăţime a părţii carosabile de 6 metri. Principalele categorii de lucrări vizează realizarea de terasamente, suprastructură drum, dispozitive de evacuare şi scurgere a apelor, conoslidări şi lucrări pentru siguranţa circulaţiei. De asemenea, vor fi reabilitate patru poduri existente pe acest tronson rutier.

’’Din luna martie 2020 ne vedem în şantier, iar suma de 64 de milioane de lei va fi investită pentru reabilitarea celor 20 de km de drum judeţean, cu durată maximă de execuţie de un an şi jumătate. (...) Am obţinut contracte şi finanţări pentru aproape 200 km, valoarea totală fiind de aproape 100 de milioane de euro’’, a declarat Gabriel Zetea, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş.

Compania Dimex-2000 Company, lider al asocierii, a realizat în 2018 o cifră de afaceri 129,4 mil. lei (27,8 mil. euro), în creştere cu 72% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor Publice. Compania a avut în 2018 un profit net de 6,3 mil. lei (1,4 mil. euro), de 2,7 ori mai mare faţă de anul precedent, când s-a înregistrat un câştig net de aproape 2,4 mil. lei (522.000 de euro). Dimex-2000 Company a încheiat anul 2018 cu un număr mediu de 223 de angajaţi, potrivit datelor publice.

Dimex se ocupă de construcţia şi întreţinerea drumurilor şi a podurilor, construcţii civile, industriale, reţele de apă şi canalizare, consolidări şi ziduri de sprijin, staţii de tratare şi epurare. Compania furnizează betoane industriale şi rutiere, mixturi asfaltice şi închiriează utilaje de construcţii.

Printre contractele câştigate de Dimex anul trecut se află reabilitarea sistemului rutier din Hunedoara, o investiţie de aproximativ 60 de milioane de euro, care prevedere reabilitarea a 114 străzi şi a 319 drumuri vicinale. Dimex a mai câştigat în asociere cu compania Explan din Cluj-Napoca un contract de peste 68 mil. lei (14,6 mil. euro), pentru reabilitarea a 27 km de drum în Ţara Lăpuşului, judeţul Maramureş. Compania este controlată de antreprenorii Ioan şi Neluţa Lucreţia Scurtu.   

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO