ZF Transilvania

O asociere condusă de compania Drumuri Orăşeneşti din Oradea a câştigat contractul de 22 mil. euro pentru reabilitarea Drumului Apusenilor

O asociere condusă de compania Drumuri Orăşeneşti din...

Autor: Laurentiu Cotu

13.02.2019, 16:35 997

Compania Drumuri Orăşeneşti din Oradea, controlată de mai mulţi acţionari printre care şi SIF Banat Crişana, în asociere cu MBS Group din Turda, Aquacons din Oradea şi italienii de la D’Agostino Angelo Antonio Construzioni Generali, au câştigat proiectul pentru proiectarea, reabilitarea şi modernizarea Drumului Apusenilor, investiţie totală de 105,6 mil. lei (aproximativ 22 mil. euro).

Investiţia presupune reabilitarea a două sectoare de drum: DJ 764 A Beiuş - Stâna de Vale şi DJ 108 J - Stâna de Vale - Coada Lacului, cu o lungime totală de peste 43 km, respectiv DJ 108 K Remeţi-Valea Drăganului, care măsoară aproximativ 13 km. Termenul estimat pentru semnarea contractului este 25 februarie, dacă nu vor exista contestaţii, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Bihor. Primul sector de drum a fost adjudecat la 84 milioane lei, fără TVA, iar cel de-al doilea are o valoare adjudecată de 21,6 milioane lei, fără TVA.

’’Există aproximativ 900 km de drumuri judeţene. Anul trecut am făcut 67 km, iar anul acesta o să facem 100 km. În plus, avem multe drumuri în investiţii şi pe acelea nu o să le putem reabilita cu covor asfaltic, ca peste un an să venim cu investiţia’’, a declarat Ioan Mang, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor.

Compania Drumuri Orăşeneşti din Oradea, controlată de Birău Maria, Coroiu Leontin Vasile, Iazău Ioan  şi SIF Banat Crişana, a avut în 2017 o cifră de afaceri de 21,2 mil. lei (4,6 mil. euro) şi un număr mediu de 110 angajaţi, potrivit site-ului Ministerului Finanţelor.

laurentiu.cotu@zf.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO