ZF Transilvania

OMV Petrom Marketing a câştigat licitaţia pentru concesionarea a 12 parcări şi spaţii de servicii situate pe austostrada A3 şi pe drumul expres Craiova-Piteşti

OMV Petrom Marketing a câştigat licitaţia pentru...

Autor: Laurentiu Cotu

06.02.2025, 17:25 1082

Compania OMV Petrom Marketing a fost desemnată câştigătoarea licitaţiei pentru contractele de concesionare a unor spaţii de servicii şi parcări situate pe autostrada  A3 şi pe drumul expres  Craiova-Piteşti, potrivit unui comunicat de presă transmis de CNAIR (Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere).

Cele 12 parcări şi spaţii de servicii au fost concesionate pe perioade cuprinse între 23 de ani şi 32 de ani. Pe secţiunea de autostradă Bucureşti - Ploieşti (A3) spaţiile de serviciu şi parcările sunt amplasate în zona localităţilor Moara Vlăsiei (stânga/dreapta), Ştefăneştii de Jos (stânga/dreapta) şi Gruiu (stânga/dreapta). Pe secţiunea de autostradă Câmpia Turzii - Gilău (A3), spaţiile (stânga/dreapta), în zona nodului rutier Turda, iar pe secţiunea de autostradă Gilău – Borş (A3), spaţiile (stânga/dreapta) sunt amplasate în zona localităţii Biharia. Pe drumul expres Craiova - Piteşti (DEx12), spaţiile sunt poziţionate în zona localităţii Slatina (stânga/dreapta). Pe secţiunea Gilău - Borş a A3 va fi amenajată şi o parcare securizată, în zona localităţii Biharia (partea stângă). Principalele dotări pecare le vor oferi aceste spaţii concesionate sunt: parcări, toalete publice (inclusiv duşuri), staţii pentru distribuţia carburanţilor, spaţii comerciale, snack bar, staţii reîncărcare vehicule uşoare şi grele.

OMV Petrom (SNP), unicul producător de petrol şi gaze din România şi cea mai mare companie după cifra de afaceri, a încheiat anul 2024 cu vânzări de 35,8 mld. lei, în scădere cu 8% faţă de anul precedent, în timp ce profitul net a urcat cu 4% la 4,2 mld. lei, în mare parte pe fondul eliminării taxei pe ţiţeiul procesat. În T4 compania a avut vânzări de 9 mld. lei, minus 12%, şi un rezultat net de 263 mil. lei, minus 82% faţă de aceeaşi perioadă din 2023.

În 2024, rezultatul din exploatare la costuri curente de aprovizionare excluzând elementele speciale a scăzut la 5,7 miliarde lei, într-un mediu cu preţuri mai mici şi afectat negativ de modificările de reglementare introduse pentru gaze naturale şi electricitate, care au condus la un rezultat negativ al activităţii de Gaze şi Energie în trimestrele doi şi patru ale anului trecut. 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF HR TRENDS