ZF Transilvania

Operatorul american de call-centere Sykes angajează 112 oameni pentru biroul din Cluj-Napoca

Operatorul american de call-centere Sykes angajează 112...

Autor: Laurentiu Cotu

27.10.2020, 16:27 122

Furnizorul de soluţii de management şi servicii BPO Sykes Entreprises Eastern Europe, parte a grupului american Sykes, are disponibile în prezent 112 de locuri de muncă pentru funcţionari informaţii clienţi, la biroul din Cluj-Napoca, potrivit informaţiilor de pe site-ul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj. Compania a finalizat anul 2019 cu un număr mediu de 1.593 de angajaţi, conform datelor publice existente.

Pe piaţa locală, Sykes are birouri în Cluj-Napoca, Sibiu, Braşov şi Oradea. Un angajat într-un departament de call-center, care oferă servicii doar în limba romană, poate câştiga un salariu de până la 2.000 de lei, însă venitul poate varia dacă candidatul cunoaşte şi o limbă străină rară, precum olandeza sau daneza, depăşind şi 1.000 de euro pe lună.

Compania BPO Sykes Entreprises Eastern Europe, parte a grupului american Sykes, a avut în 2019 o cifră de afaceri de peste 146,6 mil. lei (30,9 mil. euro), în creştere cu 6% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor Publice. Compania a realizat anul trecut un profit net de aproximativ 15,6 mil. lei (3,3 mil. euro), mai mult cu 20% faţă de anul precedent, cand Sykes a obţinut un câştig net de aproximativ 13 mil. lei (2,8 mil. euro), conform datelor publice.

Grupul american Sykes a intrat pe piaţa locală în anul 2010, cu un spaţiu de 1.800 mp închiriat în clădirea de birouri Sigma Center din Cluj, dezvoltând proiecte pentru Samsung. Compania Samsung a lansat în luna aprilie a anului trecut un serviciu de asistenţă şi suport nonstop pentru clienţii de pe piaţa locală care au smartphone-uri şi gadgeturi purtabile ale companiei, furnizarea serviciului fiind externalizat către compania Sykes Enterprises Eastern Europe.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO