ZF Transilvania

Oraşul din România unde se construieşte cel mai nou aquapark, cu o capacitate de 900 de persoane. Proiectul de 50.000 mp va costa 33,5 mil. euro

Oraşul din România unde se construieşte cel mai nou...

Autor: Laurentiu Cotu

03.04.2024, 17:00 23002

Primăria municipiului Beiuş, judeţul Bihor, a accesat un proiect european de 33,5 mil. euro, TVA inclus, finanţat prin Programul Operaţional Regional Nord-Vest 2021-2027, Prioritatea 7, Obiectiv Specific 5.2, ce presupune construirea unui aquapark pe o suprafaţă totală de 50.000 mp şi cu o capacitate maximă de 900 de persoane. Durata de realizare a investiţiei este de 36 de luni, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Beiuş.

’’Scopul acestui proiect este creşterea atractivităţii municipiului Beiuş şi a judeţului Bihor şi dezvoltarea economică şi socială a acestuia şi implicit a regiunii Nord-Vest, utilizând resursele turistice naturale îmbinate cu elemente de potenţial recreativ şi de loisir urban. Capacitatea complexului de agrement aquapark va fi de 900 persoane vara, respectiv 300 persoane iarna. Soluţia propusă pentru încălzire/climatizare este utilizarea unei resurse regenerabile locale, şi anume energia geoterrmală, de care dispune municipiul Beiuş’’, potrivit unui comunicat de presă transmis de primăria Beiuş.

Operarea şi întreţinerea investiţiei va fi asigurată de Administraţia Domeniului Public Beiuş. Pentru operarea viitorul aquapark se estimează crearea a 32 de locuri de muncă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO