ZF Transilvania

Pehart Tec a finalizat o investitie de 26 de milioane de euro

Pehart Tec a finalizat o investitie de 26 de milioane de euro

Vasile Ilies, director general Pehart Tec: Banii necesari realizarii acestui proiect investitional au fost obtinuti anul trecut, iar noua masina tissue va intra in productie in maxim doua saptamani. Investitia va duce la scaderea costurilor de productie cu 60% fata de anul trecut.

03.05.2009, 16:11 219

Conducerea companiei Pehart Tec, membra a MG-Tec Grup din Dej, producator de articole din hartie tissue (servetele, hartie igienica si prosoape din hartie), a anuntat finalizarea unei investitii in valoare de 26 mil. euro. Proiectul investitional demarat anul trecut a constat in achizitionarea si montarea unei masini tissue cu o capacitate de 100 de tone de hartie pe zi si a unei linii tehnologice pentru productia rolelor de hartie igienica si a prosoapelor de bucatarie a carei capacitate va fi de aproximativ 30 de tone pe zi.

„Banii necesari realizarii acestui proiect investitional au fost obtinuti anul trecut, iar noua masina tissue va intra in productie in maxim doua saptamani. Daca vechea masina tissue producea 55 de tone de hartie pe zi, cea recent achizitionata va produce 90 de tone pe zi, capacitatea ei maxima de productie fiind insa de 100 de tone de hartie pe zi. Aceasta investitie va duce, totodata, la scaderea costurilor de productie ale companiei Pehart Tec cu 60% fata de anul trecut’’, a declarat pentru ZF Transilvania Vasile Ilies, directorul general al companiei Pehart Tec.
Odata cu finalizarea investitiei, capacitatea de productie a companiei Pehart Tec in ceea ce priveste hartia tissue va creste de la 1.700 de tone - productia lunara in prezent, la o capacitate de productie lunara de aproximativ 2.700-2.800 de tone de hartie tissue. Compania va mai produce lunar si 900 de tone de role de hartie igienica si prosoape de bucatarie.
„Marirea capacitatilor de productie ale companiei noastre va duce si la o crestere a consumului de combustibil si a costurilor cu energia electrica si termica, astfel ca intentionam sa investim in viitor si intr-o instalatie termoenergetica’’, spune Vasile Ilies. Potrivit directorului general Pehart Tec, consumul de hartie tissue pe cap de locuitor in tarile europene este dublu fata de Romania.
Reprezentantii Pehart Tec au mai spus ca in perioada urmatoare compania se va orienta mai mult spre valorificarea produsului finit, respectiv servetelele si prosoapele de bucatarie, care vor fi comercializate sub brandul Pufina.
Compania Pehart Tec estimeaza ca va realiza in acest an o cifra de afaceri de peste 40 mil. euro, ceea ce reprezinta o crestere a indicatorilor financiari cu 85% fata de anul trecut, cand vanzarile firmei au ajuns la valoarea de peste 21,7 mil. euro.
Pehart Tec a realizat in 2007 o cifra de afaceri de 14,35 de milioane de euro, aproape dublu fata de anul 2006, cand acest indicator s-a cifrat la 7,3 milioane de euro. Potrivit propriilor estimari, Pehart Tec detine aproximativ 10% din piata de hartie tissue din Romania, iar pe segmentul de suporturi alveolare pentru oua compania colaboreaza incepand din anul 2006 cu toate avicolele din tara.
„Nu am fost afectati in prea mare masura de criza financiara, iar cifra de afaceri a companiei noastre va creste si in acest an si datorita finalizarii investitiei in valoare de 26 milioane de euro. Cererea pentru hartia tissue este in continua crestere, aspect care va influenta pozitiv evolutia vanzarilor din acest an’’, spune Vasile Ilies.
Compania Pehart Tec face parte din MG-Tec Grup din Dej care mai detine alte 10 companii: Metalicplas Impex, Metalicplas-Distribution, Samus Constructii, Izo Tec, Termo Tec, Terminvest, Tecar San, Expo Auto Tec Dej, Elit Media Advertising si Castelluci.
Anul trecut, MG-Tec Grup a finalizat o investitie de peste 8 mil. euro intr-o linie de productie si zincare termica a panourilor de gard bordurat in cadrul companiei Metalicplas Impex din Dej.
Investitia a fost sustinuta printr-un credit bancar de peste 6,4 mil. euro, iar acest proiect a fost realizat, conform reprezentantilor grupului clujean, in vederea cresterii capacitatilor de productie pentru panourile de gard cu 500% fata de capacitatea existenta, cu 49% la plasa impletita si cu 12% pentru productia de cuie.
Conducerea MG-Tec Grup, care cuprinde companii cu activitati in domeniul constructiilor, prelucrarea sarmei laminate si productia hartiei tissue, a realizat in 2008 o cifra de afaceri de peste 123 mil. euro (aproximativ 431 mil. lei). MG-Tec Grup este o afacere de familie demarata in urma cu 15 ani de Ioan si Irina Tecar, asociatul unic al grupului fiind omul de afaceri Irina Tecar, cu o participatie de 80% in fiecare din cele 14 firme din grup.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO