ZF Transilvania

Preţul apartamentelor noi din Cluj a scăzut cu 10%

Autor: Laurentiu Cotu

03.10.2011, 13:43 425

Preţul mediu pentru apartamentele scoase la vânzare în Cluj-Napoca a ajuns în prezent la valoarea de 964 euro mp util, cu 7,1% mai puţin decât nivelul înregistrat în urmă cu un an. În ceea ce priveşte apartamentele noi scoase la vânzare în Cluj, acestea sunt mai ieftine cu 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit sitelui imobiliare.ro.

Pe de altă parte, în luna septembrie preţul apartamentelor noi din Cluj-Napoca a înregistrat o creştere de 0,8% faţă de luna precedentă. Totodată, tendinţă de creştere a fost resimţită pe ambele segmente, nou şi vechi.

Preţul mediu cerut pentru apartamentele construite în Cluj-Napoca înainte de 1989 a înregistrat o creştere de 0,7% în septembrie, urcând de la 981 euro mp, la 988 euro mp. Apartamentele cu două camere s-au scumpit cu 1,5% în ultimele treizeci de zile, iar garsonierele au înregistrat o creştere de preţ de 1,4%. Cea mai mare variaţie de preţ este întâlnită în cazul apartamentelor cu trei camere, unde a fost constatată în ultima lună o scădere de 1,6%.

În comparaţie cu luna septembrie 2010, în prezent preţurile solicitate pentru apartamentele vechi sunt cu până la 6,3% mai mici, cea mai mare diferenţă fiind înregistrată în cazul unităţilor cu trei camere. În prezent, preţul pentru un apartament cu o cameră, construit în Cluj-Napoca înainte de 1989, este de 1.032 euro mp, cu 997 euro mp se vând apartamentele vechi cu două camere, iar pentru cele cu trei camere preţul este de 963 euro mp.

Indicele imobiliare.ro reprezintă preţul exprimat în euro pe metru pătrat de suprafaţă utilă al apartamentelor de vânzare situate în blocuri de apartamente, cu destinaţie rezidenţială, pe baza anunţurilor publicate pe site de către agenţiile imobiliare şi proprietari. Indicele este calculat zilnic în baza ofertelor introduse în ultimele 7 zile faţă de ziua de raportare, la nivel naţional şi ia în calcul, în medie, 22.000 de oferte publicate lunar în 41 de judeţe.

Indicele imobiliare.ro este disponibil pentru oraşele Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Timişoara, Iaşi şi Ploieşti. Portalul Afacerilor Imobiliare este proprietatea companiei RealMedia Network din Timişoara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO