ZF Transilvania

Primăria Baia Mare şi-a bugetat pentru 2020 investiţii de 25 mil. euro în construcţia şi modernizarea de şcoli, grădiniţe şi licee

Primăria Baia Mare şi-a bugetat pentru 2020 investiţii...

Autor: Laurentiu Cotu

28.01.2020, 17:17 179

Primăria Baia Mare are în plan pentru acest an un program de investiţii de peste 25 mil. euro pentru construcţia, reabilitarea, modernizarea şi dotarea unor unităţi de învăţământ din municipiu. 

Municipalitatea din Baia Mare va implementa mai multe proiecte de renovarea şi reabilitarea pe bani europeni a unor unităţi de învăţământ, printre care se află: grădiniţa Micul Prinţ, grădiniţa cu Program Prelungit nr. 10, şcoala I. L. Caragiale, şcoala A. Iancu, şcoala V. Alecsandri, şcoala Dr.Victor Babeş, Liceul cu Program Sportiv, şcoala Simion Bărnuţiu, şcoala A. Ivasiuc, şcoala Gimnazială nr. 18, şcoala Dimitrie Cantemir, şcoala N. Bălcescu şi Colegiul Naţional Mihai Eminescu. Lucrările, a căror valoare se ridică la aproximativ 20 de milioane de euro, vor fi implementate pe parcursul următorilor doi ani.

Acestea nu sunt însă singurele proiecte pe care municipalitatea le are în derulare. Astfel, în acest an vor fi finalizate lucrările la grădiniţa din cartierul Vasile Alecsandri, unitate de învăţământ care va deservi aproximativ 180 de copii.

’’Construim grădiniţa într-o zonă a municipiului în care am efectuat numeroase lucrări de infrastructură. Un alt proiect important care se află în derulare vizează modernizarea Colegiului Tehnic Transilvania. În acest caz este vorba despre modernizarea şi dotarea spaţiilor atelier ale colegiului, un proiect de peste 5 de milioane de euro’’, a declarat Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare, într-un comunicat de presă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO