ZF Transilvania

Primăria Călărăşi a accesat fonduri europene de peste 10 mil. lei pentru modernizarea transportului public

Primăria Călărăşi a accesat fonduri europene de...

Autor: Laurentiu Cotu

24.02.2020, 17:30 61

Primăria municipiului Călăraşi a câştigat un proiect european de 13,2 mil. lei, din care peste 10 mil. lei constituie contribuţia din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, pentru modernizarea transportului public. Proiectul depus de administraţia din Călăraşi beneficiază de finanţare prin Regio (Programul Operaţional Regional 2014-2020), în cadrul Axei prioritare 4 - ’’Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiţii 4 e – ’’Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilităţii urbane multimodale durabile şi a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare’’.

Proiectul prevede achiziţionarea unor mijloace de transport moderne, cu sisteme de propulsie ecologice şi echipamente ticketing on-board, precum şi modernizarea staţiilor de autobuz. De asemenea, vor fi implementate o serie de sisteme performante de gestionare a traficului ce vor asigura monitorizarea video pe traseele rutiere, prioritizarea mijloacelor de transport în intersecţiile semaforizate şi informarea în timp real a pasagerilor.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO