ZF Transilvania

Primăria Carei investeşte peste 750.000 de euro în construcţia unor locuinţe sociale pentru 224 de persoane din categoria grupurilor vulnerabile

Primăria Carei investeşte peste 750.000 de euro în...

Autor: Laurentiu Cotu

13.06.2024, 17:31 33

Primăria Carei, judeţul Satu Mare, a câştigat un proiect european de peste 750.000 de euro, finanţat prin Prioritatea de investiţii 7 ’’O regiune atractivă” din cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027, ce prevede construirea unor locuinţe sociale pentru 224 de persoane din categoria grupurilor vulnerabile. Proiectul presupune construirea a şapte blocuri de locuinţe dispuse pe două nivele, parter şi un etaj. Fiecare bloc va include câte opt apartamente de dimensiuni identice, potrivit unui comunicat de presă transmis de Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest.

’’Noile locuinţe nu vor deservi doar funcţii locative, ci sunt concepute pentru a facilita şi socializarea dintre locatari. În scopul îmbunătăţirii calităţii vieţii rezidenţilor va fi amenajat un spaţiu administrativ comun dotat cu o bucătărie şi o spălătorie, cât şi un spaţiu destinat organizării de evenimente sau cursuri’’, se arată în comunicatul de presă transmis de ADR Nord-Vest.

laurenţiu.cotu@zf.ro