ZF Transilvania

Primăria Iaşi a achiziţionat 16 tramvaie de la producătorul turc Bozankaya cu 33,8 mil. euro

Primăria Iaşi a achiziţionat 16 tramvaie de la...

Autor: Laurentiu Cotu

07.06.2022, 16:15 211

Boozankaya, un important producător de autovehicule de transport public din Turcia, a câştigat un contact de 33,8 mil. euro cu primăria Iaşi, ce prevede livrarea a 16 tramvaie, cu o lungime de aproximativ 30 de metri şi o capacitate de transport totală de circa 250 de locuri fiecare. Tramvaiele au podea joasă şi sunt echipate cu instalaţie de aer condiţionat, instalaţie de încălzire corespunzătoare pentru sezonul rece, sistem de numărare a călătorilor, instalaţie audio-video în interior, anunţuri vocale exterioare în staţii, instalaţie pentru echipamentele de ticketing.

’’Tramvaiele Bozankaya vor contribui evident la îmbunătăţirea în continuare a transportului public în oraşul nostru. De asemenea, finalizarea lucrărilor pe bulevardul Virgil Săhleanu va facilita circulaţia călătorilor spre şi dinspre Zona Industrială şi Tomeşti. Graţie fondurilor europene pe care le-am accesat, primăria asigură locuitorilor oraşului un transport public verde, modern, inteligent’’, a declarat Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi, într-un comunicat de presă.

Licitaţia pentru achiziţia celor 16 tramvaie a fost împărţită în trei loturi, corespunzătoare a trei proiecte cu finanţare europeană care includ şi lucrări de modernizare a liniilor de tramvai. Valoarea totală a achiziţiei celor 16 tramvaie este de 167,7 mil. lei, cu TVA, adică aproximativ 33,8 mil. euro. Valoarea totală a celor trei proiecte europene este de 332,5 mil. lei (aproximativ 67,2 mil. euro).

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO