ZF Transilvania

Primăria Oradea investeşte 7,7 mil. euro într-un pasaj suprateran pe şoseaua de centură

Primăria Oradea investeşte 7,7 mil. euro într-un pasaj...

Autor: Laurentiu Cotu

30.10.2017, 16:50 768

Primăria Oradea are în plan un proiect de investiţii de aproximativ 7,7 mil. euro pentru amenajarea unui pasaj denivelat peste intersecţia dintre şoseaua de centură a municipiului Oradea şi strada Universităţii. Lucrările urmează să fie finanţate din bugetul local sau din alte fonduri, dacă se va câştiga un proiect, potrivit unui comunicat al primăriei Oradea.

’’În vederea realizării acestei investiţii, primăria Oradea a comandat un studiu de fezabilitate, finalizat deja de către o companie de proiectare din Cluj-Napoca. (…) Vom avea un nou pasaj, asemănător cu cele realizate la ieşirea spre Arad şi cea dinspre Nufărul, de-a lungul centurii şi nu perpendicular pe centură’’, a spus Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea. 

Lungimea pasajului va fi de aproximativ 1,1 km. După aprobarea indicatorilor tehnico-economico, în a doua jumătate a lunii noiembrie, se va trece la procedura de licitaţie, proiectare şi execuţie, la pachet. După adjudecarea acestei lucrări, va urma o perioadă de trei luni de zile, necesară pentru realizarea proiectului tehnic propriu-zis, iar apoi încă 18 luni pentru lucrările efective. Lucrările vor începe în vara anului viitor, pentru ca spre finalul anului 2019 - începutul anului 2020, în funcţie de modul în care se vor derula lucrările, pasajul să fie pus în funcţiune, potrivit primăriei Oradea.

laurenţiu.cotu@zf.ro     

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO