ZF Transilvania

Primăria Oradea investeşte peste 10 mil. euro în modernizarea unui parc de 7,8 hectare din zona centrală a oraşului

Primăria Oradea investeşte peste 10 mil. euro în...

Autor: Laurentiu Cotu

30.03.2023, 18:57 1726

Primăria Oradea va investi aproape 51,3 mil. lei (10,4 mil. euro), TVA inlcus, în modernizarea parcului 1 Decembrie, din zona centrală a oraşului, cu o suprafaţă totală de 7,8 hectare. Proiectul vizează înlocuirea structurii pietonale uzate actuale cu piatră de tip porfir, aleile destinate accesului pentru biciclete, role sau trotinete vor fi finisate cu asfalt, iar parcul va fi dotat cu un loc nou de joacă, prevăzut cu fântână din pardoseală.

Modernizarea parcului presupune şi înlocuirea mobilierului urban, introducerea unui sistem nou de irigaţie, înlocuirea sistemului de iluminat cu unul nou, precum şi trei grupuri sanitare cu auto-spălare. Fondul vegetal existent se va completa cu 183 de arbori şi se va amenaja o suprafaţă de 2.500 mp cu amestecuri de plante perene, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Oradea. Durata estimată de realizare a lucrărilor este de 16 luni.

’’În etapa actuală de finanţare, care se încheie în acest an, am putut accesa fonduri europene pentru transformarea zonelor degradate în parcuri, în zone verzi. Suma pe care o avem disponibilă pe POR este 18,4 milioane de euro, cu specificaţia că se pot depune proiecte pentru încă 10 milioane de euro, dacă nu vor fi folosiţi toţi banii’’, a declarat Florin Birta, primarul municipiului Oradea, într-un comunicat de presă.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO