ZF Transilvania

Primăria Oradea modernizează două parcuri cu o suprafaţă totală de 14 hectare cu peste 78 mil. lei

Primăria Oradea modernizează două parcuri cu o...

Autor: Laurentiu Cotu

29.05.2024, 16:49 135

Primăria Oradea a publicat în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) anunţul de participare privind licitaţia deschisă pentru modernizarea a două parcuri, I.C. Brătianu şi 1 Decembrie, în suprafaţă totală de 14 hectare. Valoarea estimată totală a achiziţiei este de 78,2 mil. lei (15,7 mil. euro), fără TVA, data limită de depunere a ofertelor în SEAP fiind 28 iunie. Aproximativ 26 mil. lei (5,2 mil. euro) din totalul necesar reabilitării parcurilor 1 Decembrie şi I.C. Brătianu vor fi obţinuţi printr-o finanţare europeană, potrivit unui comunicat de presă transmis de municipalitatea Oradea.

’’Parcul I.C. Brătianu, cu o suprafaţă de 64.850 mp, a fost reabilitat ultima dată la începutul anilor 2000. În prezent, parcul are spaţii verzi degradate şi mobilier urban învechit, deteriorat, iar sistemul de iluminat nu funcţionează corespunzător. Astfel, se propune amenajarea unor terenuri multifuncţionale de sport, se va realiza o pistă de pump-track şi se vor efectua intervenţii ce vizează remedierea deficienţelor la terenurile de sport existente. În parc vor fi plantaţi 173 de arbori şi peste 2500 exemplare de plante perene, arbuşti şi graminee’’, se arată în comunicatul de presă transmis de primăria Oradea.

Modernizarea parcului 1 Decembrie va viza toată suprafaţa acestuia, de 7,8 hectare. Din totalul acestei suprafeţe, zona verde amenajată va reprezenta aproape 5 hectare. Prin reconfigurarea unor alei secundare se vor amenaja piaţete. Parcul va fi dotat cu un loc nou de joacă, prevăzut cu fântână din pardoseală.