ZF Transilvania

Primăria Oradea vrea să achiziţioneze 25 de tramvaie pentru transportul urban de călători cu 44 mil. euro

Primăria Oradea vrea să achiziţioneze 25 de tramvaie...

Autor: Laurentiu Cotu

04.04.2022, 17:46 79

Primăria Oradea are în plan modernizarea flotei de transport local prin achiziţionarea a 25 de tramvaie, valoarea totală a investiţiei ridicându-se la 44 mil. euro. Consiliul local a aprobat deja indicatorii tehnico-economici şi studiul de oportunitate privind modernizarea flotei de tramvaie din municipiu, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Oradea.

’’Achiziţia de tramvaie o vom împărţi în două: o parte dintre ele prin PNRR (Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă), o parte prin POR (Programul Operaţional Regional Nord-Vest 2021-2027). Noi am pregătit din timp studiul de oportunitate care stă practic la baza depunerilor de proiecte. Estimăm că în perioada următoare de finanţare vom achiziţiona 25 de tramvaie pentru transportul urban de călători în municipiul Oradea. Valoarea totală a investiţiei va fi de aproximativ 44 de milioane de euro, fără TVA, ceea ce înseamnă aproximativ 1,8 milioane de euro/tramvai, fără TVA, a spus Florin Birta, primarul municipiului Oradea, într-un comunicat de presă. În ultimii doi ani, municipiul Oradea a achiziţionat 20 de tramvaie şi 22 de autobuze noi şi a inaugurat o linie nouă de tramvai pe ruta Calea Aradului-Ceyrat-Cantemir.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO