ZF Transilvania

Primăria Oradea vrea un împrumut de 23 mil. euro de la BEI pentru cofinanţarea unor investiţii

Primăria Oradea vrea un împrumut de 23 mil. euro de la...

Autor: Laurentiu Cotu

29.01.2015, 18:24 272

Primăria municipiului Oradea vrea să acceseze un credit de aproximativ 23 mil. euro de la Banca Europeană de Investiţii (BEI), pe o perioadă de 20 de ani, pentru cofinanţarea a cinci proiecte de investiţii. Municipiul Oradea derulează în prezent mai multe proiecte de investiţii, pentru finanţarea cărora a aplicat în cadrul programelor structurale 2007-2013, cu termen de finalizare anul 2015. Valoarea totală a acestor proiecte este de peste 200 de milioane de euro, iar cofinanţarea acestora poate fi suportată din bugetul local şi/sau din surse atrase (credite bancare).

’’Ţinând cont de termenul scurt avut la dispoziţie pentru finalizarea proiectelor, respectiv finalul anului 2015, conducerea primăriei Oradea consideră oportună contractarea unei finanţări rambursabile de maximum 23 de milioane de euro, cu o maturitate de 20 ani, din care 4 ani de garanţie, finanţare din care să se asigure cofinanţarea pentru un număr de 5 proiecte’’, se arată într-un comunicat al primăriei Oradea.

Proiectele derulate de primăria Oradea constau în amenajarea unui complex termal de agrement, respectiv investiţii în infrastructură (amenajarea unuor pasaje rutiere, construirea unor drumuri de legătură). În condiţiile contractării de către municipiu a acestei finanţări, gradul de îndatorare a primăriei Oradea se menţine sub limita legală de 30% din veniturile proprii, atingând un maxim estimat de 23,6% în anul 2016, respectiv un alt vârf de 22,2% în anul 2019, când va începe rambursarea acestei finanţări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO