ZF Transilvania

Primăria Salonta investeşte peste 15 mil. euro în noi piste de biciclete, sisteme de bike-sharing şi într-o infrastructură modernă de transport public

Primăria Salonta investeşte peste 15 mil. euro în noi...

Autor: Laurentiu Cotu

13.06.2024, 17:35 116

Primăria Salonta, judeţul Bihor, a câştigat un proiect european de peste 15 mil. euro, finanţat prin Prioritatea de investiţii 4 ’’O regiune cu mobilitate urbană multimodală durabilă’’ din cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027, pentru noi piste de biciclete, sisteme de bike-sharing şi o infrastructură modernă de transport public.

Proiectul presupune amenajarea unor piste pentru biciclete, cât şi a unor trasee pietonale în vederea încurajării deplasării cetăţenilor cu mijloace de transport nemotorizate. Tot în cadrul acestui proiect va fi amenajat un sistem de bike-sharing care va fi pus la dispoziţia locuitorilor, potrivit unui comunicat de presă transmis de Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest.

’’Modernizarea infrastructurii rutiere şi reabilitarea transportului public vor permite rezidenţilor din localităţile învecinate, care fac naveta spre municipiul Salonta, să se deplaseze cu mijloace de transport în comun. În acest fel se va facilita tranziţia de la mijloace de transport private la mijloace de transport publice cu emisii reduse de carbon şi respectiv cu zero emisii de carbon, în cazul sistemului de bike-sharing’’, se arată în comunicatul de presă transmis de ADR Nord-Vest.

laurenţiu.cotu@zf.ro