ZF Transilvania

Primăria Sibiu investeşte 12,5 mil. lei în construcţia unei parcări subterane cu 400 de locuri

Primăria Sibiu investeşte 12,5 mil. lei în...

Autor: Laurentiu Cotu

24.09.2018, 20:30 237

Primăria Sibiu a demarat o investiţie de 12,5 mil. lei (2,7 mil. euro), susţinută din fonduri de la bugetul local, pentru realizarea unei parcări subterane cu 400 de locuri în zona Pieţei 1 Decembrie (Piaţa Gării).

Parcarea subterană va fi construită pe două nivele şi va oferi aproximativ 200 de locuri, plus încă 10 pentru motociclete. Acestea vor fi completate de alte 150-200 de locuri care se vor amenaja suprateran, la nivelul solului, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Sibiu.

Lucrările includ crearea drumurilor şi rampelor de acces, precum şi a trotuarelor, instalarea sistemului de preluare şi evacuare a apelor pluviale, amenajarea instalaţiilor electrice, de iluminat interior şi exterior şi a sistemului de supraveghere video, amplasarea unor staţii de încărcare a maşinilor electrice, amenajarea de zone verzi la intrările în parcare. Pentru persoanele cu dizabilităţi se vor monta două ascensoare cu ajutorul cărora să ajungă la locurile de parcare rezervate. În următoarea perioadă va urma realizarea proiectului tehnic şi contractarea lucrările propriu-zise, conform municipalităţii din Sibiu.

laurenţiu.cotu@zf.ro      

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO