ZF Transilvania

Primăria Sibiu investeşte 25,7 mil. lei în construcţia unei creşe şi grădiniţe de 90 de locuri

Primăria Sibiu investeşte 25,7 mil. lei în...

Autor: Laurentiu Cotu

29.05.2024, 16:51 60

Primăria Sibiu va investi 25,7 mil. lei (5,1 mil. euro), din care 8,5 mil. lei sunt fonduri europene şi 17,2 mil. lei de la bugetul local, în  construcţia unei creşe şi grădiniţe în Piaţa Cluj. Noua clădire va avea o suprafaţă de peste 1.600 mp şi o capacitate de 30 de locuri în creşă şi de 60 de locuri în grădiniţă, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Sibiu.

’’În ultimii ani am creat 275 de locuri noi în creşe şi 280 în grădiniţe, dar cererea este în continuare mare. Pentru a soluţiona această problemă, am iniţiat o serie de proiecte care să crească numărul de locuri disponibile copiilor cu vârstă preşcolară. Pe lângă proiectul de construcţie a unei creşe şi grădiniţe în Piaţa Cluj, am obţinut finanţare prin PNRR pentru construcţia a două creşe pe str. Viitorului şi respectiv pe Calea Poplăcii. De asemenea, am depus un proiect pentru construcţia unei creşe şi grădiniţe pe Calea Şurii Mari, acesta aflându-se în prezent în evaluare’’,  a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, într-un comunicat de presă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24