ZF Transilvania

Primăria Sibiu pregăteşte o investiţie de 13 mil. lei într-un sistem de bike sharing

Primăria Sibiu pregăteşte o investiţie de 13 mil. lei...

Autor: Laurentiu Cotu

24.09.2018, 19:11 191

Primăria Sibiu are în plan o investiţie estimată la 13 mil. lei (2,8 mil. euro) pentru  amenajarea a 44 de centre automate de închiriere de biciclete în regim de self service.

Peste 500 de biciclete vor fi puse la dispoziţia utilizatorilor, inclusiv triciclete pentru seniori şi persoane cu dizabilităţi, potrivit unui comunicat de presă al municipalităţii din Sibiu.

’’Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Sibiu din această lună este inclus un proiect prin care primăria Sibiu solicită aprobarea indicatorilor tehnico economici pentru implementarea unui sistem automat de închiriere biciclete în regim self-service intitulat Sibiu BikeCity. Odată aprobat, proiectul va fi depus în vederea obţinerii de fonduri europene pe Axa prioritară 4, dedicată mobilităţii urbane. În baza unui tarif, cetăţenii vor putea închiria bicicleta din unul dintre cele 44 de centre, o va putea utiliza şi o va returna apoi în centrul cel mai apropiat de destinaţia sa’’, se arată în comunicatul de presă al primăriei Sibiu.

laurenţiu.cotu@zf.ro      

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO